При заказе ремонта или монтажа холодильного оборудования
Вы получаете бесплатную диагностику и вызов мастера

kapysta - Камери для зберігання капусти

Доставка

  • - Способы доставки - любой.
  • - Бесплатная доставка при заказе от 10000 грн.

Оплата

  • - Форма оплаты - любая;
  • - Возможна оплата с НДС

Гарантия

  • - Официальная гарантия от производителя;
  • - Стандартная и расширенные гарантии до 36 месяцев

Услуга Кэшбек

Камери для зберігання капусти

Замовити безкоштовний розрахунок
(050) 193-35-03
(098) 419-19-21

Капуста – це не тільки дуже важлива складова раціону кожного українця, яка є актуальною на протязі цілого року так як є інгредієнтом для великої кількості страв. Капуста – це також дуже прибутковий бізнес, а особливо в період зима-весна, коли цю овочеву культуру не вирощують. Саме в цей період капуста має найбільшу вартість на прилавках магазинів та супермаркетів.

Найбільш розповсюдженими видами капусти, яку актуально зберігати в Україні є:

  • звичайна білокачанна капуста (найбільш розповсюджена на території нашої країни);
  • салатна пекінська капуста;
  • так звана цвітна капуста.

Але щоб бізнес по продажу капусти різних сортів був дійсно прибутковим та рентабельним, необхідно подумати про зберігання капусти на протязі довгого терміну, адже вона не може сама по собі зберігатися декілька місяців.

Далеко не кожен качан капусти можна зберігати у спеціально підготовлених сховищах. Слід звернути увагу на основні принципи зберігання капусти, які вкрай важливі для успішного бізнесу. Серед таких принципів важливо виділити:

  1. Головки капусти в обов’язковому порядку мають бути повністю цілими та неушкодженими, чистими від бруду та сухими. Якщо листки будуть вологими ще до закладання на сховища, то вони швидко втратять свої фізичні якості.
  2. Не можна зберігати недозрілі та перезрілі качани капусти. Перші за часом почнуть просто в’янути, так вони ще були повинні знаходитися на свіжому повітрі до дозрівання. Перезрілі качани почнуть просто тріскатись та засихати.
  3. Перед зберіганням у камері обов’язково видалити всі пошкоджені листочки, адже вони приведуть до гниття здорових.

Холодильне обладнання для довгострокового зберігання капусти

Холодильне обладнання для довгострокового зберігання капусти може відрізнятися в залежності від того, який вид капусти є необхідність зберігати.

Білокачанну капусту слід зберігати при температурі від 0 до -1 градуса за Цельсієм, тоді як відносна вологість повинна складати не менше 90-95%. При зберіганні білокачанної капусти слід брати до уваги той факт, що вона не здатна відновлюватися після механічних пошкоджень. Ці пошкодження викликають проникнення мікроорганізмів, які в свою чергу викликають хвороби та гниття продукту.

Якщо мова заходить за зберігання пекінської капусти, то для неї оптимальною є вологість – 98%. Коли цей показник опускається нижче всього на чотири градуси, листки капусти швидко втрачають воду та в’януть. Що стосується температурного режиму, то для пекінської капусти нормальним показником є +3 градуси за Цельсієм. Якщо дотримуватися цих правил, то пекінська капуста буде зберігатися на протязі трьох місяців.

При зберіганні пекінської капусти також слід мати на увазі наступні нюанси:

  • в замороженому вигляді капуста може зберігатися більше трьох місяців;
  • якщо температура в камері коливається від -3 до +3 градусів, то термін зберігання не перевищує 15 діб;
  • при температурі вище +4 градусів термін зберігання не перевищує декількох днів, адже в такому середовищі вона починає проростати.

Існує декілька типів холодильних камер для зберігання капусти. Проте найбільш популярними є повністю готові, вмонтовані в будівлі холодильні камери, які сконструйовані зі спеціальних панельних конструкцій. Але незалежно від типу будівлі, абсолютно всі камери для зберігання овочів повинні комплектуватися спеціальними холодильними агрегатами, які створенні для підтримування оптимальних температурних режимів.

Холодильні агрегати, вентиляція для холодильного складу зберігання капусти

Холодильні агрегати – це високотехнологічне обладнання, яке здатне за короткий термін знижувати та збільшувати частку кисню та вуглекислого газу, тобто О2 і СО2 відповідно в повітряному середовищі камери зберігання.

Якісні холодильні агрегати можна придбати в Україні по вигідним цінам. Частіше всього – це обладнання закордонних компаній виробників. Але камери схову збираються кваліфікованими українськими компаніями, які на цьому спеціалізуються.

Холодильні агрегати та вентиляції повинні забезпечувати високу якість капусти. Для цього вони повинні надати продуктам сприятливе середовище. Холодильні агрегати та вентиляція мають постійно контролювати:

  • рівень вологості повітря в камері – для капусти оптимальними показниками є вологість від 90 до 98%;
  • температурний режим – капуста повинна зберігатися при показниках від 0 до +3 градуси за Цельсієм;
  • якість вентилювання.

Якщо холодильні агрегати та вентиляцію буде підтримувати вищеназвані норми, то термін зберігання капусти може досягати 6 місяців.

Будівництво холодильних камер для зберігання капусти

Будівництво камери схову для зберігання капусти повинно проходити у п’ять етапів:

  1. Створення детального проекту холодильної камери. Віддавайте перевагу відомим компаніям, які зроблять проект сховища, яке відповідає нормам безпеки та санітарним нормам.
  2. Проведення монтажу сховища. Монтувати таку споруду необхідно на рівній поверхні. Існують два види сховища для капусти – це безкаркасні конструкції та легкі металоконструкції. Найбільшу перевагу віддають першому типу, адже для їх монтажу не треба будувати опорні конструкції та закладати фундамент.
  3. Монтаж холодильного обладнання та системи вентиляції. Без цих систем існування сучасної холодильної камери неможливе, так як вони дозволяють регулювати температури та вологість повітря.
  4. Проведення тестів працездатності та точності роботи обладнання. Спеціалісти повинні налаштувати режими роботи для: системи регулювання газового середовища, системи зволоження, системи охолодження та вентиляції.

Виникли запитання щодо придбання холодильних камер для зберігання капусти, а також монтування та функціонування обладнання – можете задати їх нашому менеджеру, який коротко та детально дасть відповіді. Зв’язатися з менеджером можна, зателефонувавши по актуальному контактному номеру, який розташований на офіційній сторінці.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Заказать просчет холодильной камеры

Выберите холодильную камеру (обязательно)

[recaptcha]

×
Заказать монтаж, демонтаж и перенос холодильного оборудования

Выберите услугу:

[recaptcha]

×
Заказать ремонт холодильного оборудования

Выберите услугу:

[recaptcha]

×
Заказать техническое обслуживание холодильного оборудования

Выберите услугу:

[recaptcha]

×
Замовити розрахунок холодильної камери

Виберіть холодильну камеру (обов'язково)

[recaptcha]

×
Замовити технічне обслуговування холодильного обладнання

Виберіть послугу:

[recaptcha]

×
Замовити ремонт холодильного обладнання

Виберіть послугу:

[recaptcha]

×
Замовити монтаж, демонтаж і перенесення холодильного обладнання

Виберіть послугу:

[recaptcha]

×
Бесплатная консультация инженера

[recaptcha]

×
Бесплатная диагностика предоставляется при выполнении услуг

[recaptcha]

×
Заказать бесплатный вызов мастера

[recaptcha]

×
Заказать просчет холодильной камеры

[recaptcha]

×
X